15 Kasım 2008 Cumartesi

çocuk doktoru

18 günlük bebek 4 tane doktor değiştirir mi? normal mi? yoksa ben mi anormalim? neden bu ülkede kimse işini tam olarak yapmıyor? konu sağlık hem de bebek sağlığı bundan daha önemli ne olabilir ki?
idrar yolu enfekiyonumuz var..uzamış sarılıklı çocuklarda ve geç dönem sarılığında idrar yolları mutlaka kontrol altında tutulmalıymış..ben bunu internetten öğrenirken..7 gün boyunca fototerapi yapan 2 doktor bunu bilmiyor muydu(ki eskişehirin tek özel çocuk hastanesinin doktorları)? ya da yenidoğan bebeğin 3 gün boyunca kontrolünü yapan doktor uzaktan bakarak stretoskopla bile dinlemeden iyi bu çocuk tamam her şey güzel demesi garip değil mi(SARILIĞI ERKEN DÖNEMDE TESPİT EDEMEDİ..doğum evinde nöbetçi doktor hanım)? en son doktorumuz tam abdomen ultrasonu idrar tahlili istedi de kültürde üreme oldu ve enfeksiyon çıktı ortaya..tedavi için verdiği antibiyotik son derece ağır(bebek ne kadarlıktı dedi..ben de 18 gün dedim 18 aysa x antibiyotiğini kullanın dedi..hayır 18 gün deyince hııı çok küçükmüş siz yine de x antibiyotiği kullanın dedi..sizce de kendisiyle çelişmemeiş mi dr hanım?)..bugün( bu arada 03.:30 da uyandık şimsi saat 06:30) yeni bir doktora gidicez..bakalım o nasıl bir tedavi önerecek....sinirleniyorum çünkü çok hasta görme peşindeyken vakalarla yeterince ilgilenmiyor doktorlar..bebek bu daha 18 günlük..hata kabul eder mi sağlığı hiç??zamanında idrar yolları takip edilseydi belki hiç bu kadar ilerlemeyecekti..offffff..offfffff..

2 yorum:

Gülfer dedi ki...

Evrim çok geçmiş olsun! Çok üzüldüm.. Gerçekten önemli şu doktor konusu. Biz 2. denemede bulduk aklımıza yatan, içimize sinen bir doktor. Umarım siz de bulursunuz en kısa zamanda.

Tekrar geçmiş olsun miniş kızına.

evrim dedi ki...

çok teşekkür ederim..umarım son gittiğimiz doktorla devam ederiz..gerçekten de içimize sinmesi gerekiyor..